KULCSKERESŐ TÁRSASJÁTÉK

A KULCSKERESŐ táblás játék rendhagyó, kiscsoportos, vagy egyéni tanácsadási, önismereti munkában használható. A játék előnye, hogy a fiatalok könnyen bevonhatóak, és indirekt módon tudunk segíteni nekik, ezzel kiküszöbölve a korosztályra jellemző ellenállást. Egy kamaszt csak egy valami érdekli és az saját maga! Nem azt várja, hogy megmondjuk neki a „tutit”, hanem tapasztalatokra vágyik, kortárs visszajelzésekre. A játék erre ad lehetőséget, szakember által kontrollált keretben.

Akiknek játékvezető kurzusunkat ajánljuk: gyakorlattal rendelkező képzett kortárssegítők, ifjúságsegítők, pedagógusok, tanácsadó szakemberek, a korosztályt jól ismerő csoportvezetői, és egyéni tanácsadási gyakorlattal rendelkező szakemberek.

A játékban dramatikus elemeket ötvözünk a klasszikus tanácsadási formákkal, fogyaszthatóvá, izgalmasabbá, hatékonyabbá téve ezt a munkát. A KULCSKERESŐ társasjáték alkalmas egyéni és kiscsoportos tanácsadási folyamatra is.

Nagy előnye, hogy a játék folyamán a szakembertől, és kortársaiktól is visszajelzéseket adnak, kapnak a résztvevők. Növeli döntési képességüket, felelősségtudatukat, empátiájukat. Képet kapnak önmagukról, személyiségükről és ennek konkrét helyzetekben való megnyilvánulásáról. A szocializáció során inadaptív megoldási sémák felismerésére, felülírására ad lehetőséget. A játék felkészít krízis és konfliktus helyzetek, jövőbeni felismerésére, kezelésére is.

A játék egy játéktáblából és a hozzátartozó kártyacsomagokból áll. A kártyák olyan élethelyzeteket, szituációkat, idézeteket tartalmaznak, amelyek generálják a résztvevők belső munkáját.

Eddigi tapasztalataink alapján a játék csak képzett vezetővel játszható, mert mély lelki folyamatokat, illetve heves csoportdinamikát indít el.

Képzési Tematika

Célja:
A Kulcskereső társasjáték megismertetése fiatalokkal foglalkozó szakemberek számára. Módszertani áttekintés, saját élmény alapú alkalmazási gyakorlat. 24 óra, 1 hétvége. Oklevél+1 Kulcskereső társasjáték.

A kurzus jogosít a játék használatára. Tagja lehetsz a kulcskereső szakmai csoportnak, ami lehetőséget teremt a játék használata során összegyűlt tapasztalatok megosztására és a nehézségek kezelésére.
A játékban keletkezett nehéz helyzetek kezeléséhez konzultációs lehetőséget biztosítunk.

1. nap: A korcsoport bemutatása (12 óra)

13-20 éves korosztály speciális élethelyzetéből adódó problémáinak, élethelyzetének áttekintése, y,-z generáció jellegzetességei

 • én-kép, én-ideál, szülői minta és ezek integrációja
 • kommunikációs szokások kortárs és felnőtt viszonylatban
 • érzelmi intelligencia fejlődése a korcsoport érzelmi szükségletei
 • szociális kompetenciák és alakulásának jellegzetességei
 • Kortárs hatás és ennek szerepe
 • A fejlesztő beavatkozás lehetőségei és irányai a korcsoportnál.

A kulcskereső társasjáték bemutatása

 • Ismerkedés a játéktáblával
 • szabályok ismertetése
 • játék kiscsoportokban

2. nap: Játék a gyakorlatban (12 óra)

 • az előző napi tapasztalatok áttekintése,
 • kérdések, válaszok
 • játék kiscsoportokban
 • játékvezetői ismeretek

Ára: 58.000Ft

( 1 hétvége +1 játéktábla + módszertan + oklevél)

A KULCS A TE KEZEDBEN VAN! Jelentkezz!

Csoportokat megfelelő számú jelentkező esetén indítunk (min. 4 fő)

Helyszín: A jelentkezők számától, lakhelyétől függően változhat. Alap esetben, 3531 Miskolc, Nagy Sándor u. 11.

szeklice.egyesulet@gmail.com

A KULCS A TE KEZEDBEN VAN! Jelentkezz!

dobógúla+4 kristály bábu

4 játékszint