Az egyesületről

Szervezetünket azért hoztuk létre, hogy adni tudjunk. Minél többeknek, annál jobb, de ha csak a közvetlen környezetünk szórakoztatására, épülésére, fejlődésére leszünk hatással, úgy is jó.

Nem akarunk csillogót, színeset, habosat – csak egyszerűt, kézzelfoghatót és mindenekelőtt használhatót nyújtani.

Hisszük, hogy a belső felfedezésével juthatunk el a külső világ megértéséig – ehhez számos módszer és út vezet, mindenkié más és más (nem véletlenül egyéni az életút sem). Szeretnénk ezekből felvillantani néhányat, melyek segítenek lebontani a rossz beidegződéseket, a fárasztó szerepeket és a sehová nem vezető zsákutcákat.

Ezen gondolatok alapján szeretnénk szórni szeklicénk magjait – ha nem talál fogékony talajt nem baj, de ha termékeny területre talál, nagyon örülünk és ápolgatjuk nevelgetjük, amíg az új sarjak is magot hoznak és elszórják azt.

A Szeklice Egyesület 2011. január 31. napjától szerepel a bíróság nyilvántartásában.
A tevékenységi területünk az Észak-magyarországi régióban, székhelyünk Miskolcon található.

Szervezetünknek főállású alkalmazotta nincsen, csak a tagok és önkéntesek munkájával valósítjuk meg feladatainkat, kb. 50 fő. Egyesületünk tagjai lelkes, fiatal számos szakterületről érkező szakemberek, akik működésünkhöz mozgósítani tudják saját, személyes kapcsolataikat, így eddigi feladatainkat így tudtuk megvalósítani.